Corlaer College

Naar de brugklas

Brugklassen

Je gaat straks naar een nieuwe school!

Dat betekent dat je niet alleen een spannende tijd tegemoet gaat, maar ook een leuke tijd. Er gaat een nieuwe wereld voor je open! Als je voor het Corlaer College kiest, is de kans groot dat je een wereld binnenstapt, die goed bij jou past. Waar je jezelf kunt ontwikkelen en verwonderen. En waar je vooral helemaal jezelf kunt zijn.

Wil je naar een school waar je veel leert? Of wil je juist naar een school waar je meer kunt dan alleen leren? Wil je naar een zorgzame school? Een christelijke school? Of wil je naar een school die je vaardigheden voor de toekomst bijbrengt? Een school die van jou een echte onderzoeker maakt? Het grappige is: je hoeft niet echt te kiezen. Op het Corlaer College kan het allemaal.

Als je van de basisschool komt, ga je eerst naar de brugklas. In welke brugklas je komt, hangt af van het advies van de basisschool en de wensen van jou en je ouders.

Brugklas vmbo tl/havo
Als je nog niet zeker weet of je havo of theoretische leerweg (tl) van het vmbo wilt doen, kun je naar deze brugklas. Omdat de manier van leren op de havo en het vmbo verschilt, krijg je les in beide gebouwen van het Corlaer College. Dat is prettig als aan het eind van het eerste leerjaar duidelijk is of je naar havo 2 of vmbo-tl 2 kunt.
In deze brugklas start je op tl-niveau. Als je meer kan, mag je dat laten zien. Voor veel toetsen krijg je een cijfer op havo- en tl-niveau. Samen met je coach en andere docenten bepaal je wat uiteindelijk het beste bij je past.

Atheneum/havo
Als op de basisschool nog niet helemaal duidelijk is of je atheneum of havo kunt volgen, kun je naar deze brugklas. Je krijgt hier les op havo-niveau, maar dagen je uit om het beste uit jezelf te halen. Met onder meer verdiepingsopdrachten kun je laten zien waar je goed in bent, zodat aan het eind van het jaar helder is of je naar atheneum 2 of havo 2 gaat.

Atheneum
Als de basisschool je een vwo-advies geeft, kun je naar de atheneum brugklas. Je krijgt dan een aantal uren wetenschap & techniek per week. Het atheneum bereidt je voor op wetenschappelijk onderwijs aan de universiteit, en op deze manier kun je daar al vast een beetje aan ruiken. In volgende jaren ga je verder met onderzoekjes doen.

Brugklas sport
Zoals de naam al zegt, krijg je in deze brugklas extra veel sport, maar liefst zes uur per week. Niet alleen praktisch, maar ook theoretisch. Je leert samenwerken bij een teamsport en leiding geven bij een wedstrijd. Of je helpt mee bij het organiseren van een toernooi. De sportklas is er in het eerste en tweede leerjaar, alleen voor leerlingen die de vmbo kaderberoepsgerichte of theoretische leerweg volgen, zonder lwoo.

Brugklas techniek
In de techniekklas heb je elke week acht uur techniek. Je leert bijvoorbeeld hoe apparaten werken en maakt werkstukken van metaal, hout of kunststof. Je gaat aan de slag met elektrotechniek. Al in het eerste leerjaar krijg je les in CAD tekenen op de computer. Tijdens projecten en bezoeken aan bedrijven maak je kennis met allerlei technische beroepen. Andersom komen er mensen op school vertellen over de techniek waarmee zij werken. Zo kun je gaandeweg ontdekken welk technisch beroep voor jou geschikt is.

De techniekklas is voor leerlingen die de vmbo basis- of kaderberoepsgerichte leerweg (eventueel met lwoo) volgen.

Video over de verschillende onderwijsniveaus

Open Huis

Op donderdag 23 januari en dinsdag 28 januari 2020 kun je met je ouders op het Corlaer College komen kijken. Leerlingen en medewerkers vertellen je graag meer over onze school. Jij en je ouders zijn van harte welkom in het vmbo- en atheneum-havo gebouw.

Wanneer? donderdag 23 januari en dinsdag 28 januari 2020

Hoe laat? van 19.00 tot 21.00 uur

Waar?
Atheneum/havo: Henri Nouwenstraat 8
Vmbo, incl. tl/havo-klas, sportklas en techniekklas: Ds. Kuypersstraat 3

Op het Corlaer College...

Informatieavonden voor ouders

Speciaal voor ouders van leerlingen van groep 7 en 8 zijn er informatieavonden met gerichte informatie en de gelegenheid om vragen te stellen.

Wanneer?
Dinsdag 7 januari 2020 starten de informatieavonden om 19.30 uur in het betreffende gebouw. Inloop vanaf 19.00 uur.

Waar?
Atheneum/havo-gebouw: Henri Nouwenstraat 8
Vmbo-gebouw: Ds. Kuypersstraat 3

Aanmelden

Je kunt je voor het Corlaer College aanmelden via je eigen basisschool. Je juf of meester heeft een aanmeldingsformulier. Het moet uiterlijk voor 15 maart worden ingeleverd. Alleen aanmeldformulieren die via de basisschool worden gestuurd, nemen we in behandeling.

Je kunt het aanmeldingsformulier ook hier downloaden:

 • Aanmeldingsformulier leerjaar 1 2019/2020 - in te vullen door ouders
 •  

  BAVO-formulier – aanmelding VO regio Eemland:

 • Aanmeldformulier bij het VO regio Eemland
 •  

  Als je je wilt aanmelden voor leerjaar 2 tot en met 6 kun je contact opnemen met de betreffende afdelingsleider. Dit geldt ook voor aanmelding tijdens de loop van het cursusjaar, wegens verhuizing bijvoorbeeld.

 • Aanmeldingsformulier leerjaar 2 t/m 6 2019/2020 - in te vullen door ouders
 •  

  Een beschrijving van de toelatingsprocedure 2019/2020 vindt u hier:

 • Toelatingsprocedure Corlaer College 2019.pdf
 •  

  Een samenvatting van onze toelatingscriteria is hier te vinden:

 • Samenvatting toelatingscriteria 2019/2020
 •  

  Ontdek je talent

  Zit jij in groep 7 en ga je straks naar groep 8? Ben je nieuwsgierig naar het voortgezet onderwijs en wil je ontdekken waar jouw talenten liggen? Doe dan mee met Corlaer University Junior als je straks kiest voor het atheneum of gymnasium. Of doe mee met Talentontdekkers als je kiest voor het vmbo. Kies datgene wat bij jou past!

  Corlaer College

   

  Ontdek je talent