Corlaer College

Naar de brugklas

Naar welke school ga jij volgend jaar?

Jij gaat straks van groep 8 naar de middelbare school: een hele grote stap en best een beetje spannend, maar je staat er niet alleen voor. Op het Corlaer College werken goed opgeleide docenten die jou veel gaan leren. En natuurlijk staat je mentor altijd voor je klaar. Je gaat een ontzettend leuke tijd tegemoet op het Corlaer!

Leren doe je samen!

Op het Corlaer College leer je samen. Je leert samen met je klasgenoten aan bijvoorbeeld een thema of een werkstuk. Je vergroot niet alleen je kennis, maar je werkt ook aan vaardigheden zoals samenwerken, plannen en organiseren. Op het Corlaer krijg je veel verantwoordelijkheid en keuzevrijheid. We vragen om je eigen keuzes te maken. Wat wil jij leren? Waarin wil jij je ontwikkelen? Wij geloven in je eigen kunnen en kwaliteiten. Natuurlijk doe je dat niet alleen. Onze docenten zijn erg betrokken en begeleiden je bij deze zoektocht. 

Samen met je mentor

Leren lukt alleen als jij je prettig voelt. Soms kun je wel wat extra hulp gebruiken. Je hebt bijvoorbeeld dyslexie, last van faalangst of je zit even niet zo goed in je vel. De mentor is er speciaal voor jou. Hij helpt jou je hele middelbare schoolperiode. Je kunt met al je vragen terecht bij je mentor. Bijvoorbeeld over je rooster, vakken, maar ook gewoon als je even je hart wilt luchten. Je ouders betrekken we er natuurlijk goed bij. Zij kunnen altijd bij de mentor terecht. Lees meer over leerlingbegeleiding.

Je eigen chromebook

Kies jij straks voor het Corlaer, dan heb je een eigen chromebook nodig. Dat is een kleine laptop, waarmee je op school en thuis kunt werken. Je leert niet alleen uit de boeken op het Corlaer, maar ook met behulp van je chromebook. In je eentje, maar ook samen met anderen. 

Video over ons onderwijs

Dakpanklas

Het hangt af van het basisschooladvies in welke brugklas je wordt geplaatst. Weet je nog niet welke opleiding bij je past, dan begin je eerst in een dakpanklas, bijvoorbeeld een tl/havo-klas of een havo/atheneum-klas. Na het eerste jaar wordt dan bekeken wat het beste bij jou past. Ga jij straks naar basis- of kaderberoepsgerichte leerweg? Dan kom je in een klas met twee niveaus terecht: de basis/kader-brugklas. Zo heb je tijd om uit te vinden welk niveau het beste bij je past. In het tweede jaar ga je verder met dat niveau.

Ga je naar het vmbo basis of kader? Dan kun je meedoen met de Techniekklas. Ga je naar vmbo-kader of vmbo-tl, dan kun je meedoen met de Sportklas. Heb je recht op lwoo? Dan krijg je bij ons extra ondersteuning. In de onderbouw zijn de klassen bij het lwoo kleiner. 

Starten op het Corlaer

Als jij je hebt aangemeld voor het Corlaer College, dan ontmoet je voor de zomervakantie al je toekomstige klasgenoten. In juni kom je samen met je ouders een avond naar het Corlaer College en krijg je informatie over het nieuwe schooljaar. Op die manier weet jij precies waar je aan toe bent en heb jij je klasgenoten al ontmoet.

Je eerste week van het nieuwe schooljaar begint met een introductieweek op het Corlaer College. Deze week krijg je je chromebook en leer je daar op te werken. En er worden activiteiten gedaan om je klasgenoten beter te leren kennen. Een hele spannende week, maar vooral een hele leuke week.

Als het bijna herfstvakantie is, ga je op brugklaskamp. Je kent je klasgenoten al een beetje en na dit kamp ken je ze helemaal goed! Je gaat de hele week leuke dingen doen, denk aan puzzeltochten, zwemmen en natuurlijk een discoavond.

Verbreed je horizon

Op het Corlaer vind je internationalisering overal terug, want leren doe je niet alleen in de schoolbanken, maar ook in de wijde wereld. Op het Corlaer College zijn online uitwisselingsprojecten. In de bovenbouw ga je op reis naar bijvoorbeeld Spanje, Tsjechië of Duitsland. Je kunt je talen Duits, Engels en Frans oefenen met een native speaker. Of je kunt meedoen met Expeditie Corlaer als jij je graag wilt inzetten voor een mooi project. 

Heb je nog vragen? Laat het ons weten!

Stuur een e-mail naar corlaer@corlaercollege.nl of bel 033 – 2456434.