Corlaer College

Dag van de Franse taal

5 november 2017

Op 9 november was een internationale feestdag: de Dag van de Franse taal. Ook op het Corlaer College mocht een Franse ambiance niet ontbreken. Leerlingen uit verschillende brugklassen hebben voor deze dag de school versierd met posters, over een Franstalig land naar keuze. Ook is de aula mooi aangekleed en konden de leerlingen in de pauze crêpes kopen. Deze Franse lekkernij is verzorgd door Expeditie Vraagteken, dat geld ophaalt voor Stichting Beter Malawi. De opbrengst van de crêpes gaat dan ook naar dit goede doel.

In het kader van de Franse dag zijn activiteiten georganiseerd voor de leerlingen. De derde klassen en een deel van de bovenbouw, hebben zich kunnen verdiepen in de mogelijkheden die er allemaal zijn als je de Franse taal beheerst, dankzij verschillende sprekers. Daarnaast konden alle leerlingen deelnemen aan een fotowedstrijd. De winnaars van deze fotowedstrijd zullen binnenkort bekend worden gemaakt.

Het hoogtepunt van de dag was toch wel het optreden van Katell Chevalier. Deze zangeres heeft in 2016 deelgenomen aan The Voice of Holland. Met een breed repertoire, van Charles Aznavour tot Stromae, hebben de leerlingen uit het eerste en tweede jaar kunnen genieten van de verscheidenheid van de Franse muziek. Tijdens de Franse versie van Hello (van Adele), konden de leerlingen Katell zelfs overstemmen. Na dit spectaculaire optreden startte het muziekcafé, waar ook leerlingen en medewerkers van het Corlaer College hun talenten ten gehore brachten.

Heeft u Katell moeten missen? En bent u benieuwd naar haar Franstalig talent? Op vrijdag 17 november a.s. treedt zij op in het Schaffelaartheater in Barneveld*. Tijdens deze voorstelling zal zij muziek van haar muzikale helden Stromae én Jacques Brel uitvoeren. Een bezoekje aan Katell is zeker de moeite waard!