Corlaer College

Dag van de Franse taal

5 november 2017

Op 9 november was een internationale feestdag: de Dag van de Franse taal. Ook op het Corlaer College mocht een Franse ambiance niet ontbreken. Leerlingen uit verschillende brugklassen hebben voor deze dag de school versierd met posters, over een Franstalig land naar keuze. Ook is de aula mooi aangekleed en konden de leerlingen in de pauze crêpes kopen. Deze Franse lekkernij is verzorgd door Expeditie Vraagteken, dat geld ophaalt voor Stichting Beter Malawi. De opbrengst van de crêpes gaat dan ook naar dit goede doel.

In het kader van de Franse dag zijn activiteiten georganiseerd voor de leerlingen. De derde klassen en een deel van de bovenbouw, hebben zich kunnen verdiepen in de mogelijkheden die er allemaal zijn als je de Franse taal beheerst, dankzij verschillende sprekers. Daarnaast konden alle leerlingen deelnemen aan een fotowedstrijd. De winnaars van deze fotowedstrijd zullen binnenkort bekend worden gemaakt.

Het hoogtepunt van de dag was toch wel het optreden van Katell Chevalier. Deze zangeres heeft in 2016 deelgenomen aan The Voice of Holland. Met een breed repertoire, van Charles Aznavour tot Stromae, hebben de leerlingen uit het eerste en tweede jaar kunnen genieten van de verscheidenheid van de Franse muziek. Tijdens de Franse versie van Hello (van Adele), konden de leerlingen Katell zelfs overstemmen. Na dit spectaculaire optreden startte het muziekcafé, waar ook leerlingen en medewerkers van het Corlaer College hun talenten ten gehore brachten.

Heeft u Katell moeten missen? En bent u benieuwd naar haar Franstalig talent? Op vrijdag 17 november a.s. treedt zij op in het Schaffelaartheater in Barneveld*. Tijdens deze voorstelling zal zij muziek van haar muzikale helden Stromae én Jacques Brel uitvoeren. Een bezoekje aan Katell is zeker de moeite waard!

21 januari 2019

Corlaer College opnieuw ‘Excellente School’ Atheneum – Havo

Op donderdag 17 januari 2019 ontving het Corlaer College het predicaat excellente school voor zowel havo als atheneum. Voor de havo is dit het zesde jaar, voor het vwo het vierde. De jury Excellente Scholen – ingesteld door het ministerie van OCW – concludeert dat de school blijvend in staat is om met een innovatief […]

Lees meer...

17 juli 2018

Zomervakantie

Het Corlaer College wenst iedereen een goede, welverdiende zomervakantie! Wij zien iedereen graag weer op maandag 27 augustus terug!

Lees meer...

29 juni 2018

Cross Your Borders 3, 4, 5 Juli voor havo en vwo 4

Tijdens dit driedaagse project staat mondiale onrechtvaardigheid centraal. Een team van enthousiaste jongeren voert het project uit.

Lees meer...

29 juni 2018

Globaland 5, 6 juli

Op donderdag 5 en vrijdag 6 juli zullen onze VMBO-brugklassen deelnemen aan het project ‘Globaland’, een onderwijsproject over de maatschappij en de wereld.

Lees meer...

Telefoon storing 13-2-2018
Verholpen

22 januari 2018

Predicaat Excellente school voor VMBO!

Op maandag 22 januari ontving het Corlaer College het predicaat excellente school voor de vmbo-afdeling. De jury concludeert dat de school uitblinkt in het creëren van kansen voor leerlingen op ieder niveau in het vmbo.

Lees meer...

27 november 2017

Ziekmelden via Magister 6 of de Magister-app

Vanaf heden kunt u uw kind ziek melden via Magister 6 op de computer of via de Magister app.

Lees meer...

27 november 2017

Corlaer Dive

Op maandag 8 januari staat er een geweldig evenement op het programma voor de eerste en tweede jaars leerlingen, namelijk de ‘Corlaer Dive’. Dit evenement wordt georganiseerd om schoolbreed geld in te zamelen voor het Expeditie onderwijs.

Lees meer...

27 november 2017

Olympiade TL4 2017

Woensdag 11 oktober vond de 2de editie van de olympiade TL4 plaats in Sporthal Corlaer. Er
werd onder de 4 TL4 klassen gestreden voor de titel ‘beste sportklas’ van dit schooljaar.

Lees meer...

27 november 2017

Ouderspreekavond donderdag 7 december

Op donderdag 7 december is er een ouderspreekavond naar aanleiding van de rapporten en resultaten.

Lees meer...