Corlaer College

Corlaer College

Het Corlaer College is een brede middelbare school voor vmbo, havo en atheneum. Je kunt bij ons makkelijk doorstromen naar een ander niveau zonder van school te wisselen. Onze school is gevestigd in Nijkerk, maar uit de wijde omgeving komen leerlingen naar onze school, bijvoorbeeld uit Amersfoort Vathorst, Nijkerkerveen of Hoevelaken. Het Corlaer College is een christelijke middelbare school waar iedereen welkom is. Dat merk je niet alleen tijdens de openingen, de paas- en kerstvieringen en godsdienstlessen, maar ook hoe iedereen met elkaar omgaat: met aandacht voor elkaar. En je proeft het in de manier waarop maatschappelijke ontwikkelingen worden besproken.

Leren doe je samen! 

De drie waarden relatie, autonomie en competentie staan centraal in het onderwijs van het Corlaer College. Op het Corlaer College leer je samen. Je leert samen met je klasgenoten aan bijvoorbeeld een thema of een werkstuk. Je vergroot niet alleen je kennis, maar je werkt ook aan vaardigheden zoals samenwerken, plannen en organiseren. Op het Corlaer krijg je veel verantwoordelijkheid en keuzevrijheid. We vragen om je eigen keuzes te maken. Wat wil jij leren? Waarin wil jij je ontwikkelen? Wij geloven in je eigen kunnen en kwaliteiten. Natuurlijk doe je dat niet alleen. Onze docenten zijn erg betrokken en begeleiden je bij deze zoektocht. 

Goed onderwijs

Het Corlaer is een excellente school volgens de onderwijsinspectie. Dat betekent niet dat wij in alles excellent zijn of dat er alleen maar excellente leerlingen op het Corlaer College komen. Nee, het betekent alleen maar dat we goed onderwijs geven en daarnaast is havo en atheneum bijzonder goed in domeinleren in combinatie met didactisch coachen. Oftewel; we hebben hele goede docenten die jou kunnen coachen om zelfstandig aan de slag te gaan met je werk, eigen keuzes leert te maken, samen te werken met je klasgenoten en daardoor gewoon ontzettend goed leert te leren. 

In 2018 heeft het vmbo het predicaat excellent ontvangen van de onderwijsinspectie. Ook hier betekent het niet dat wij in alles excellent zijn of dat er alleen maar excellente leerlingen op het Corlaer College komen. Nee, het betekent dat we goed onderwijs geven en daarnaast is het vmbo bijzonder goed in het bieden van een kansrijke omgeving voor iedereen. Zowel voor de leerling die extra uitdaging aankan als voor de leerling die net een beetje extra hulp nodig heeft.

Internationalisering

Op het Corlaer vind je internationalisering overal terug, want leren doe je niet alleen in de schoolbanken, maar ook in de wijde wereld. Op het Corlaer College zijn online uitwisselingsprojecten. In de bovenbouw ga je op reis naar bijvoorbeeld Spanje, Tsjechië of Duitsland. Je kunt je talen Duits, Engels en Frans oefenen met een native speaker. Of je kunt meedoen met Expeditie Corlaer als jij je graag wilt inzetten voor een mooi project.